Kysymyksiä vastauksineen

Lyhyt oppimäärä haastehistoriaa ja säännöt:

            Haastesäännöt
 • Kuinka voin osallistua?
Ohjeet osallistumiseen ovat täällä
 • Miten staattinen linkki tehdään? (tarkennus ohjeeseen)
Staattinen tarkoittaa pysyvää linkkiä. Sen saa helpoten klikkaamalla oman haastemerkintäsi otsikkoa ja kopioimalla osoiteriviltä merkinnän suoran osoitteen.

Kopiointi tapahtuu mustaamalla osoiterivi ja painamalla hiiren oikeaa näppäintä ja valitsemalla "kopioi tai copy".

Vuodatuksessa oleva merkintä näyttää tälläiseltä http://kissakuva.vuodatus.net/blog/444535 Alussa on oman sivusi osoite /blog/numerosarjoineen taas kertoo tarkan sijainnin merkinnälle.
 • Miksi staattinen linkki?
Staattinen linkki vie kävijän suoraan haastemerkintään. Se tarkoittaa myös sitä, että voit huoletta kirjoitella juttuja haastemerkinnän jälkeenkin. Jos annat osoitteeksi pelkän blogiosoitteen muotoa http://kissakuva.vuodatus.net se vie kävijän blogin etusivulle. Muut merkinnät ovat voineet pudottaa haasteen jo kauaskin, joten selaaja joutuu etsimään haastekuvaa juttuinen. Lisäksi staattisen linkin esittäminen helpottaa ylläpidon työtä. Staattisen linkin avulla lukijat voivat selata myös suljettuja haasteita.

 • Kategorian ja staattisen linkin ero
Monet osallistujat ovat luoneet haasteelle oman kategorian johon laittavat haastekuvat. Tämä on tosi kiva juttu. Huomaathan kuitenkin osallistuessasi laittaa linkin osoitteeksi staattisen linkin juuri ko. haasteeseen http://kissakuva.vuodatus.net/blog/611301 (esimerkkinä) haaste 20,


Osallistuja ei ehkä itse eroa huomaa, mutta käyttäjät ja ylläpitäjä huomaavat. Jos haaste on kategorian alla joudun korjaamaan sen itse merkintää koskevaksi. Jos en korjaa haastetta tiettyä merkintää koskevaksi on tulevaisuudessa haasteiden selaaminen vaikeaa, sillä ko. merkinnän ja osallistuvan kissan kohdalla tulee kategorian mukaan kaikki osallistumiset, ei vain esim. se kurkistus, tai kuvio joka haasteessa oli aiheena.
 • Mitä tarkoittaa viestin editoiminen?
Ylläpitäjä tekee haasteviestin editoimisen. Se tarkoittaa sitä, että kommenttiin ilmoitetuilla tiedoilla (vähintään kissan nimi ja linkki merkintään) lisään uuden osallistujan. Lisään osallistujat ilmoittautumis järjestyksessä. Linkin nimeksi tulee kissan nimi ja sitä klikkaamalla pääsee merkintään jossa kuva on. Linkit ovat allekkain merkinnässä heti oman haastekuvani jälkeen.

 • Mitä tarkoittaa Suljettu haaste?
Haasteeseen vastausaikaa on viikko ellei toisin mainita. Kun vastausaika umpeutuu ja uusi haaste esitetään suljetaan vanha haaste. Suljettuja haasteita voi selata, mutta niitä ei kuitenkaan enää päivitetä. En siis enää lisää uusia linkkejä merkintään. Suljetut haasteet-kategoriassa on selattavissa kaikki vanhat haasteet. Kommenteissa on merkintä, että haaste on suljettu, samoin kuin itse merkinnässä. Selaa suljetuttuja haasteita -sivulla ovat suljetut haasteet linkkilistana josta näkee yleissilmäyksellä aikaisemmat haasteaiheet.
 • Mihin haasteeseen voin vastata?
Ainoa haaste johon voit vastata on kategoriassa Avoin haaste. Käytännössä siinä on vain yksi haaste kerrallaan. Siihen voit osallistua.
 • Mikä on blogispotti?
Blogispotti on linkki Kissakuvahaasteeseen osallistuvaan blogiin. Linkki vaihtuu suunilleen kerran kuukaudessa. Blogispotti järjestys on kaikille arvoitus.
 • Mikä tarkoitus on  sivulla osallistuvien blogit?

Ilokseni monet ovat linkanneet haasteen omalle blogilleen. Linkkimainostuksen kautta haaste onkin kasvanut paljon suuremmaksi kuin osasin missään vaiheessa odottaa. Lisään jokaisen uuden osallistujan linkkeihin (muista ilmoittaa siitä minulle osallistuessasi). Hyvin erilaisia blogeja on jo osallistunut, tämä ei siis ole pelkästään "kissablogien" yksinoikeus.

 • Saanko linkittää sivusi?

Se ei ole pakollista, mutta tosi kivaahan se on jos linkki löytyy. Käytä joko tekstilinkkiä tai yhtä näistä napeista:

876782.jpg751509.jpg 751511.jpg 612977.jpg 535913.jpg 613010.jpg 543151.jpg 1027429.jpg

 • Kuinka linkitetään bannerilla?
 1. Valitse banneri, paina hiiren oikeaa näppäintä ja valitse tallenna kuva nimellä, valitse tallennuspaikaksi vaikka omat kuvat -kansio ja nimeä kuva.
 2. Tämän jälkeen mene blogisi kuvagalleriaan ja valitse kohta selaa ja siirrä kuva. Nyt banneri on omassa kuvagalleriassasi.
 3. Valitse laatikko mihin haluat Kissakuvahaasteen bannerin ja valitse laatikon hallinnasta koko pudotusvalikkoa edeltävä valokuvaikoni jossa on puun kuva (lisää kuva galleriasta).
 4. Nyt avautuu ikkuna jossa on kuvagalleriasi.
 5. Nappaa banneri sieltä ja tee linkki klikkaamalla hiirellä banneri aktiiviseksi ja valitsemalla ikoni jossa on maapallo ja "klemmari" (luo linkki).
 6. Kirjoita avautuvaan ikkunaan http://kissakuva.vuodatus.net ja paina ok.
 7. Linkitys bannerilla on valmis.
Vaihtoehtoinen bannerilinkitystapa on koodien avulla. Koodilinkityksessä ei tarvitse muuttaa mitään tai tallentaa mitään omalle koneelle.
 • Tarvitsetko apua? Auttaisin mielelläni

En osaa itse tehdä kuvamuokkauksia joten jos haluat tehdä Kissakuvahaaste bannereita, otsikkokuvia tai muuta materiaalia olen kiitollinen ja annan krediitit luonnollisesti tekijälle. Itse päivittämisessä en tarvitse apua. Toistaiseksi pidän haastetta omana projektina. Tämä on aikaa vievää hommaa, mutta äärimmäisen kivaa sellaista. Ilmoitan jos tilanne muuttuu.

 • Annatko vinkkiä etukäteen uudesta aiheesta?

Enpä taida :) Yritän pitää tasapuolisuuden kaikissa haasteeseen liittyvissä asioissa. Osallistujien terveiset kategoriassa voi ehdottaa haasteaihetta. Muutama jo olemassa olevista ehdotuksista on vakavassa harkinnassa ;) Siinä olkoon tarpeeksi ja tasapuolisesti vinkkiä.

 • Kuka Ylläpitäjä oikein on?

L-L aka Ling-Ling on reilu parikymppinen nainen, joka jakaa arjen kahden kissan kanssa. Tytöt Lulu ja Lea veivät sydämeni ja vannoutuneesta koiraihmisestä tuli kissaihminen. Teen vuorotyötä ja haaste on pitkälti vapaa-ajan juttuni. Toivon siis ymmärrystä, jos kysymyksien vastausajat tai haastepäivitykset venyvät. Joskus vain nukuttaa keskellä päivää (samalla tunnustaudun yökyöpeliksi). Minut löytää mesestä, pyytämällä saat osoitteen jos tahdot.

Jäikö jotakin kysyttävää? Laita sähköpostia (osoite profiilissa) tai kysy vieraskirja-kategoriassa.